Lediga tjänster

Limnolog / Ytvattenspecialist

Placering
Göteborg, Helsingborg, Malmö, Växjö, Örebro
Sista ansökningsdag
2020-04-05
An­ställnings­form
Tillsvidare­anställning
Roll
Konsult

Vill du bli en engagerad del av Norconsults miljögrupp? Att utveckla ett hållbart samhälle kräver engagemang och förmåga att knyta ihop enskilda expert­kunskaper till en komplett lösning. Detta är en del av vardagen för oss på Norconsult. Vi är ett medarbetarägt bolag med platt struktur och schyssta värderingar.

Din roll

Infrastrukturteamet i Malmö är ett brett sammansatt team bestående av 32 medarbetare med gedigen erfarenhet inom miljö, trafik, väg, VA och landskap. Teamet har en mycket god stämning med hög ambitionsnivå och ett gott samarbetsklimat. Arbetsuppgifterna består huvudsakligen av att utreda påverkan på ytvatten (recipientbedömningar) och medverka i strategiska och specifika miljöbedömningar (miljökonsekvensbeskrivningar) och infrastrukturprojekt.

Kontoret är beläget vid Bagers plats i centrala Malmö, ett stenkast från centralstationen med utsikt mot Malmö Live. Det finns även möjlighet att utgå från något av våra övriga kontor i Helsingborg, Växjö, Göteborg eller Örebro.

Din profil

Vi söker dig som är utbildad limnolog eller motsvarande med flerårig arbetslivserfarenhet. Du ska ha fördjupad kunskap om vattenförvaltningen i Sverige, statusklassificering av ytvatten samt erfarenhet av tillämpning av förbudet mot försämring (miljöbalken 5 kap, 4 §).

Dina kunskaper kommer väl till pass i diverse recipientbedömningar som ingår som del i miljöbedömningar och infrastrukturprojekt. Fördel är om du dessutom har inblick i lagstiftningen och processen kring miljöbedömningar, alternativt har annan specialistkunskap inom miljöområdet, så att du kan bidra förutom med dina specialistkunskaper till vårt arbete på miljöavdelningen. 

Vårt erbjudande

Norconsult är samhällsbyggaren med helhetssyn och har ett stort fokus på hållbarhetsfrågor, både ur ett ekologiskt, socialt och ekonomiskt perspektiv. Vi är 3800 medarbetare i koncernen och 800 medarbetare i Sverige utspridda på 29 kontor.  Att arbeta tillsammans med oss här på Norconsult innebär att du får vara med och forma företagets och din egen framtid då vi är ett 100 % medarbetarägt företag. Med ägarengagemang, erfarenhet och intresse för samhällsbyggnad, utvecklar du tillsammans med övriga kompetenser hållbara lösningar för våra kunder.

Ta gärna en titt på vem som kan komma att bli din kommande chef:

https://www.linkedin.com/in/sandra-kjellberg-49264b9/

Välkommen med din ansökan!

Kontakt

Profilbild för Sandra Kjellberg
Sandra Kjellberg
Teamchef Infrastruktur