Lediga tjänster

Konsulter inom vattenkraft och dammar

Placering
Göteborg, Karlstad, Ludvika, Stockholm, Sundsvall, Östersund
Sista ansökningsdag
2020-04-05
An­ställnings­form
Tillsvidare­anställning
Roll
Konsult

Att utveckla ett hållbart samhälle kräver engagemang och förmåga att knyta ihop enskilda expert­kunskaper till en komplett lösning. Detta är en del av vardagen för oss på Norconsult. Vi är ett medarbetarägt bolag med platt struktur och schyssta värderingar. Vi erbjuder spännande och varierande arbetsuppgifter i en framtidsbransch, då Sveriges koldioxidfria elproduktion inom vatten- och vindkraft är i ett expansivt skede.

Din roll

Du kommer att bli en del av sektion Anläggningsteknik som arbetar inom teknikerna Bygg, Geoteknik och Mekanik. Våra uppdrag finns främst inom energi-, gruv- samt anläggningssektorn. Vi arbetar brett, men primärt med konstruktion av vattenkraftanläggningar, gruvdammar och övriga dammanläggningar, där vi har en stark position i Sverige och Norden. Vi arbetar också med tekniska utredningar såväl som byggledning, entreprenadbesiktningar och tillståndskontroller för dammar. I energisektorn vinner vi frekvent återkommande uppdrag inom vattenkraft, vindkraft och elnät. Vi är drivande i teknikutveckling och genomför nu projekt i fullskalig BIM.

Vi är oftast med från idéstadie till genomförd entreprenad. Som konsult hos oss kan du arbeta med uppdragsledning, konstruktion, beräkningar, utredningar, tillståndskontroller för dammsäkerhet vid vattenkraft och gruvanläggningar, byggledning och entreprenadbesiktning.

Stationeringsort är i första hand Stockholm, Göteborg, Karlstad, Ludvika, Sundsvall eller Östersund men möjlighet finns även att utgå från något av våra andra kontor.

Din profil

Vi söker dig som har minst 3 års yrkeserfarenhet av vattenkraft och/eller dammar. Våra projektplatser finns i hela Sverige och i vissa uppdrag utgör vi stöd i Norconsults internationella verksamhet över hela världen. Du är utbildad civil- eller högskoleingenjör inom bygg, geoteknik eller mekanik. Du kan uttrycka dig obehindrat på både svenska och engelska i tal och skrift samt innehar B-körkort.

Det är meriterande om du har gått 2-veckorskursen ” Dammar och Dammsäkerhet”, har erfarenhet från konsultsidan med redan upparbetade nätverk inom energi eller gruvbranschen samt kunskaper i Revit, SolidWorks, MicroStation PowerCivil eller Civil 3D.   

Vårt erbjudande

Norconsult är samhällsbyggaren med helhetssyn och har ett stort fokus på hållbarhetsfrågor, både ur ett ekologiskt, socialt och ekonomiskt perspektiv. Vi är 3800 medarbetare i koncernen och 800 medarbetare i Sverige utspridda på 29 kontor.  Att arbeta tillsammans med oss här på Norconsult innebär att du får vara med och forma företagets och din egen framtid då vi är ett 100 % medarbetarägt företag. Med ägarengagemang, erfarenhet och intresse för samhällsbyggnad, utvecklar du tillsammans med övriga kompetenser hållbara lösningar för våra kunder.

Ta gärna en titt på vem som kan komma att bli din kommande chef:

https://www.linkedin.com/in/frans-g%C3%B6ransson-90141b97/

https://www.linkedin.com/in/erik-eriksson-a768861a0/

Välkommen med din ansökan!

Kontakt

Profilbild för Frans Göransson
Frans Göransson
Sektionschef Anläggningsteknik, Teamchef Mekanik