Projektledning Frölunda Kulturhus

I Frölunda Kulturhus finns något för både stor, liten, gammal eller ung. Kulturhuset är fullt av möjligheter och inrymmer en stor mängd blandade aktiviteter. Norconsult har bistått kommunens projektledare med allt från tidig fas fram till färdig byggnad.

Projektledning från tidig fas

I Frölunda Kulturhus finns bland annat Frölundabadet, Actic gym, Göteborgs näst största bibliotek, biograf samt en utställningshall och det arrangeras även ofta diverse kulturarrangemang.

Vi har genom Team Projekt- & Byggledning bistått kommunens projekt­ledare med allt från tidig fas fram till färdig byggnad. Moment som utredningar, framtagande av förfrågningsunderlag, upphandling samt byggledning under byggtid har utförts.

Omfattande renovering

Projektet innebar att man skulle göra omfattande renoveringar i större delen av kulturhuset. De största åtgärderna låg i att byta klinkergolv och undertak i de stora publika delarna. Men även diverse anpassningar av entréer och receptioner samt biograf. Kulturhuset var under hela byggtiden öppen och tillgänglig för allmänheten och logistiken skulle fungera med varor och leveranser, vilket var en stor utmaning och erfarenhet att planera.

Vill du veta mer? Kontakta oss!

Kontakt

Profilbild för Fredrik Karlsson
Fredrik Karlsson
Team Projekt- & Byggledning