Raka linjer utan prestige

I en liten men tight arbetsgrupp gör sammanhållningen all skillnad i vardagen. Det vet Malin Pettersson, som arbetat för flera olika aktörer inom industrin innan hon sökte sig till Norconsult. Och hon känner igen en bra arbetsplats när hon ser den.

malin_pettersson.jpg

Malin Pettersson inledde karriären inom akademin som labbingenjör på Karlstads Universitet. Stimulerande och utmanande som jobbet var längtade hon ändå ut bortom labbets skyddade miljöer och att få jobba i ”den verkliga världen”. Efter en tid vid universitetet tog hon steget in på en ny bana som elkraftstekniker inom konsultbranschen, och trivdes så pass bra att hon stannade. 20 år senare känns beslutet om karriärbyte fortfarande helt rätt.

- Just nu jobbar jag som ensam konsult på elsidan på Gruvöns bruk mot deras största och mest moderna vätskekartongmaskin KM7, berättar Malin. En maskin med många komplexa uppdrag, från projektering och idrifttagning av processdrifter till komplettering av belysning och ventilation. Det är jättekul och varierande, fortsätter hon.

Likt tillvaron vid universitetet kände Malin efter några år att det var dags att röra på sig igen. Vid samma tid hade Norconsult etablerat ett nytt kontor i Karlstad där timeingen var helt på hennes sida. Dessutom visste hon precis vilken typ av arbetsgivare hon ville ha efter många år i branschen.

- Jag har haft liknande uppdrag på olika företag under karriären, och jag känner igen en bra arbetsplats när jag ser den. Den präglas av delaktighet, trygghet och ett modernt ledarskap, och det var precis den bild jag fick av Norconsult när jag läste på om företaget. Raka linjer utan prestige, berättar Malin.

Gruvöns bruk är fortfarande hennes hemvist och uppdragsbeskrivningen densamma, men sedan ett år tillbaka är hon Norconsultare och en del av Karlstadkontoret där sammanhållningen i den lilla gruppen är stark.

- Vi som sitter här är både Norconsultare och utlånade till vår kund. Det är nära till närmsta kollega och man kan utbyta erfarenheter. Vi umgås även en del utanför arbetstid. Man spenderar mycket tid på jobbet, och att ha kul och känna gemenskap under tiden är jätteviktigt, avslutar Malin.

Kontakt

Profilbild för Lottie Lind
Lottie Lind
Gruppledare