Lediga tjänster

Sofias nya kollega

Placering
Umeå
Sista ansökningsdag
2020-12-06
An­ställnings­form
Tillsvidare­anställning
Roll
Konsult

Min profil

Jag heter Sofia och jag jobbar som arkitekt på Norconsult. Första gången jag kom i kontakt med Norconsult var under en arbetsmarknadsmässa på Chalmers i Göteborg. Jag fastnade för den familjära stämningen och fick möjlighet att praktisera på huvudkontoret under ett år. En oerhört lärorik och utvecklande tid med härliga kollegor och möjlighet till samarbete mellan flera olika discipliner. Efter min examen 2016 sökte och fick jag en fast anställning.

Under mina år i Göteborg har jag fått jobba med flera olika typer av projekt i byggprocessens olika skeden, från förstudier och snabba skissutredningar till färdig projektering för bygghandlingar. Jag har arbetat som både medverkande och handläggande arkitekt med förskolor, kontorsmiljöer, bostäder och badhus. Just badhusprojekten har varit extra spännande då dess komplexitet tilltalar mig.

I takt med att min egen familj utökades växte också längtan hemåt – som innebär norrut, till friluftsliv och riktig vinter. Vi valde att bosätta oss i Umeå och i och med det fick jag möjlighet att ansluta mig till Team Arkitektur & Byggkonstruktion i norr. Idag arbetar jag från vårt nya Norconsultkontor på Great Hub, ett kontorscommunity som ligger mitt i Umeå centrum. Här sitter jag nu tillsammans med tre andra Norconsultare som arbetar inom Elteknik & projektledning och Generator & turbinteknik. Tack vare flytten hit har vi nu också utrymme att växa, och nu kan arbetet med att bygga vår verksamhet i Umeå börja på riktigt. Så det enda jag saknar nu, för att göra mitt arbete ännu roligare, är en kollega som dig.

   

Din profil

Du är en byggnadsingenjör eller tekniskt intresserad arkitekt med erfarenhet av 3d modellering, byggbeskrivningar och projektering i Revit. Du är självgående men föredrar liksom mig att samarbeta med kollegor, potentiella kunder och samarbetspartners. Jag tror att du har några års arbetslivserfarenhet utan att sitta fast i gamla rutiner. Tillsammans kommer vi att arbeta i projekt och med att bygga upp och utveckla vår Umeåverksamhet. Kreativitet och samarbete är våra två ledord och vi tillhör team Arkitektur och byggkonstruktion i Luleå/Piteå där vi kan stoltsera med flera erfarna kollegor att samarbeta och skapa tillsammans med. Du behöver obehindrat behärska svenska i tal och skrift för att kunna verka i rollen, men det är inget krav att det är ditt modersmål.

Vårt erbjudande

På Norconsult har vi som ambition att spegla det samhälle vi lever i, det gör oss till en "samhällsbyggare med helhetssyn". Därför eftersträvar vi rekryteringar som leder till ökad mångfald - såväl inom bolaget som stort som i aktuellt team.

Transparens är utgångspunkten, men då vi inte kartlägger kulturell bakgrund, funktionsnedsättning etc. kan vi endast publicera information om könsfördelning i våra annonser. Norconsult AB har en fördelning på 39% kvinnor och 61% män.

Norconsult är samhällsbyggaren med helhetssyn och har ett stort fokus på hållbarhetsfrågor, både ur ett ekologiskt, socialt och ekonomiskt perspektiv. Vi är 4400 medarbetare i koncernen och 850 medarbetare i Sverige utspridda på 30 kontor.  Att arbeta tillsammans med oss här på Norconsult innebär att du får vara med och forma företagets och din egen framtid då vi är ett 100 % medarbetarägt företag. Med ägarengagemang, erfarenhet och intresse för samhällsbyggnad, utvecklar du tillsammans med övriga kompetenser hållbara lösningar för våra kunder.

Om du vill veta mer om din närmsta kollega:

https://www.linkedin.com/in/sofia-ek-825175122/

eller din blivande chef:

https://www.linkedin.com/in/magnus-kieri-24554ab/

Varmt välkommen med din ansökan!

Kontakt

Profilbild för Sofia Ek Hofverberg
Sofia Ek Hofverberg
Team Arkitekter