Lediga tjänster

Erfaren kraftsystemsanalytiker

Placering
Borlänge, Göteborg, Ludvika, Malmö, Stockholm, Sundsvall, Uppsala, Västerås, Östersund
Sista ansökningsdag
2019-10-30
An­ställnings­form
Tillsvidare­anställning
Roll
Konsult

Norconsult är ett medarbetarägt bolag med 700 anställda i Sverige och 3800 i koncernen. Vi har i dagsläget 25 kontor i Sverige och är inne i en expansiv fas.

Kraftsystemet är en av de vitala komponenterna i framtidens samhälle med smarta hållbara lösningar och förnyelsebar energiproduktion. Norconsult är en av Nordens ledande aktörer inom området. Vi har som ambition att expandera verksamheten inom kraftanalys och simuleringar i Sverige.

Drivkrafter för systemstudier är bland annat de utmaningar som följer med den ökade andelen förnyelsebara energikällor, såsom behovet av reglerbar elproduktion och tröghet. Exempel på kompetenser du kommer tillföra och utveckla är inom områden som till exempel dynamiska studier (spänningsstabilitet, vinkelstabilitet, frekvensstabilitet), effektflödesanalyser och transienter.

Din roll

Tjänsten omfattar utmanande och utvecklande arbetsuppgifter i en ledande roll inom ett starkt framväxande arbetsområde. Tjänsten medför stora samarbetsmöjligheter med övriga länder i Norden samt intressanta projekt utomlands.

Kvalifikationer

Du är kommunikativ, drivande och uttrycker dig väl på svenska och engelska i tal och skrift.

Du har kännedom om det nordiska kraftsystemet och beräkningsmodeller för analys av stora kraftsystem samt förmåga att värdera och kommunicera olika tekniska lösningar.

Du har en utbildning som civilingenjör eller teknisk doktor och har minst 5-10 års relevant arbetslivserfarenhet med kraftsystemanalyser och ett etablerat kontaktnät i branschen.

Du har erfarenhet av modellering av kraftsystemet och dess komponenter med PSS/E, PSCAD och ekvivalenta verktyg samt goda kunskaper inom programmering (Python eller andra relevanta programmeringsspråk).

Vårt erbjudande

  • Att arbeta tillsammans med oss här på Norconsult innebär att du får vara med och forma företagets och din egen framtid då vi är ett 100 % medarbetarägt företag.
  • Spännande och intressanta projekt
  • Bra anställningsvillkor och goda karriärmöjligheter
  • Samarbete med många olika kompetenser över hela Sverige och i olika länder
  • Våra värderingar som innebär att vi är kompetenta, engagerade, inkluderande och pålitliga. Detta präglar vårt arbetssätt internt och i alla våra möten med omvärlden

Välkommen med din ansökan!

Kontakt

Profilbild för Jonas Björnström
Jonas Björnström
Teamchef, Generator & Turbinteknik