Aktuellt

Stort miljöintresse ledde till anställning

Nyheter
23. augusti 2020

Thules miljöintresse förde honom till Luleå och väl där drog han en vinstlott när han sökte exjobb på Norconsult.

Stort miljöintresse ledde till anställningThule har alltid varit miljöintresserad och när det var dags att välja utbildning så hade Luleå Tekniska Universitet rätt inriktning på en av sina civilingenjörs­utbildningar - hållbar energiteknik. Det var anled­ningen till att skåningen Thule packade väskorna och flyttade till Luleå.

Första gången han kom i kontakt med Norconsult var på universitetets årliga arbetsmarknadsdag LARV.

- Jag kände direkt att personalen på Norconsult var trevliga, avslappnade och familjära så jag bestämde mig där och då att jag skulle söka exjobb hos Norconsult året efter, berättar Thule. När det väl var dags för exjobb så hade min nuvarande chef, Berndt Hortlund, teamchef för Installations­teknik i Piteå, ett projekt som man behövde hjälp med. Men när vi väl träffades och jag presenterade mig så kom vi tillsammans fram till ett projekt som gällde energieffektivisering av flerbostadshus, vilket passade mig perfekt, fortsätter han.

Anställd direkt efter avslutad utbildning
Efter halva exjobbsperioden fick Thule ett erbjudande om anställning som han tackade ja till. Så efter avslutad utbildning är han nu anställd och får jobba med precis det han vill.

- Jag är så nöjd med att jag hamnade hos Norconsult. Många av mina studiekamrater jobbar idag med mer traditionell teknik inom värme och sanitet vilket inte har så mycket med miljö att göra medan jag får jobba med tekniska lösningar som kommer förändra framtiden, säger Thule med ett leende.

Den positiva känslan för Norconsult håller sig kvar efter fem års anställning och han ser långsiktiga möjligheter att jobba och utvecklas på Norconsult.

Kontakt

Profilbild för Malin Roos
Malin Roos
HR partner