Hon hjälper dig att bli klimatsmart

Nyheter
17.januari 2019

Möt Anna Eriksson, en av Norconsults medarbetare på team Elteknik i Sundsvall. För ett år sedan startade hon sajten Spark Sustainability tillsammans med tre vänner. Sajten hjälper privatpersoner att göra klimatsmarta val i vardagen genom att erbjuda en gratis koldioxidräknare och lättöverskådliga klimatdata.

Hon hjälper dig att bli klimatsmart
Anna Eriksson längst till höger. Foto: Johanna Rosenlew

– Klimatförändringarna är en av vår tids största utmaningar. Människor vill göra skillnad men vet inte var de ska börja. Därför har vi skapat en plats där man får tips på förändringar och tydligt ser hur stor skillnad små handlingar faktiskt gör. Många tror att det inte spelar någon roll vad individen gör på egen hand men hela 72 procent av världens koldioxidutsläpp kommer faktiskt från privatpersoners konsumtion, säger Anna.

 

Under våren vann Spark Sustainability pris för sitt banbrytande sätt att kommunicera klimatdata i en tävling anordnad av Helsinki Think Company som hjälper startups att komma igång. Företaget söker nu finansiering för att kunna ta fram en app där privatpersoner enkelt kan logga klimatsmarta val och följa de gemensamma framstegen.

 

Läs mer i senaste numret av Norconsult Idag

Besök Spark Sustainability här

Kontakt

Profilbild för Anna Eriksson
Anna Eriksson
Konsult