”Det är roligt att se vårt tydliga bidrag till stadsutvecklingen”

Nyheter
12.april 2018

Åsa Nyström gillar känslan av att röra sig i Stockholm och se hur hennes arbete är en del i stadsutvecklingen. Hon har mångårig erfarenhet av byggbranschen i Sverige och internationellt, och arbetade tidigare som senior konsult inom akustik på Tyréns. Sedan årsskiftet är hon nybliven chef för Norconsults akustiker i Stockholm. Tillsammans med teamet på Hantverkargatan vill hon fortsätta utveckla Stockholms offentliga miljöer.

”Det är roligt att se vårt tydliga bidrag till stadsutvecklingen”
Foto: Norconsult

- Det känns jättekul att få jobba med ett lite mindre och väl sammanhållet team som har hög kompetens inom byggd miljö, berättar Åsa. Självklart är det roligt att få axla en ny chefsroll också, fortsätter hon.

Som ny chef vill hon förvalta och förstärka den marknadsledande position som Norconsults akustiker har genom kombinationen av spetskompetens inom AV-teknik, salsakustik och byggnadsakustik. Ambitionen är även att stärka positionen inom samhällsbuller. Att teamet växer med fler medarbetare är en viktig pusselbit för att nå det målet, menar Åsa.

Hon uppskattar närheten till de många kompetenser som teamet samarbetar med i företaget, exempelvis inrednings- och husarkitekter när det gäller byggnads- och rumsakustik, men även samarbetet med kollegorna på landskapsarkitektur, trafikplanering, planarkitektur, installationsteknik och geodesi.

- Vi har kommit igång med kreativa startmöten i projekten för att tidigt fånga olika kompetensers synpunkter, vilket är fantastiskt roligt! Genom det har vi alla möjligheter att vinna intressanta uppdrag och fortsätta bidra till en hållbar stadsutveckling, säger Åsa.

Som många andra medarbetare på Norconsult föredrar Åsa att ta cykeln till jobbet. Kanske möter du henne på vägarna, på väg till nästa kreativa möte eller nya spännande uppdrag.

Kontakt

Profilbild för Åsa Nyström
Åsa Nyström
Teamchef, Akustikon