Framtiden skapas av oss – tillsammans!

20.januari 2021

På Norconsult är vi övertygade om att kreativitet och samarbete är nyckeln till framgång. För att ha detta på näthinnan har vi skapat ledorden Let’s Create. En uppmaning till oss själva och våra kunder att jobba tillsammans (let us) för att hitta kreativa lösningar (create) på de utmaningar samhället står inför. I den här intervjun berättar Ljot Strömseng, VD på Norconsult, om varför han tror på ”Let’s Create”.

Vad innebär Let’s create för dig?

- Let’s create kom till för att kommunicera vår mission - att med vårt samhälls- och ägarengagemang skapa mervärde för samhället - på ett nytt sätt. För att illustrera detta på ett tydligare sätt än tidigare tog vi fram en film

- På Norconsult tror vi att det handlar om att hitta nya kreativa lösningar. Och jag är övertygad om att vi hittar dessa nya lösningar inom digitalisering och att ha fokus på hållbarhet.

Hur påverkar Let’s Create vardagen på Norconsult?

- För mig är Let’s Create en ambition, en riktning för vårt arbete. Vi har inte alla svaren men vi vet vart vi vill – och dit vill vi ta oss tillsammans med våra kunder. Våra olika marknadsområdens slogans - Let’s create brave architecture, resilient water systems and industries of tomorrow - ska ge energi och motivation, och göra att vi vågar prova nya lösningar.

- Vi vill utvecklas och upplevas som en attraktiv samarbetspartner vilket stämmer med vår mission. Samtidigt kommer vi närmare vår vision: att bli en av de tre främsta aktörerna inom samhällsbyggnadsbranschen.

Vad vill du att filmen förmedlar till tittaren?

- Jag hoppas att samspelet mellan våra olika kompetenser ska vara tydligt. Hur våra konsulter tillsammans skapar förutsättningar för det slutanvändarna möts av; rent vatten, en säker väg, en fin och välplanerad skolgård, tåg som kommer fram snabbt och punktligt.

- Filmen leder förhoppningsvis fram till nya intressanta diskussioner; vad är brave architecture, vad betyder det för mig, arkitekten, hyresgästen, entreprenören? Hur skapar vi en trevlig miljö? Roliga minnen? Bra stämning på jobbet? Och inte minst, hur vi minskar vår klimatpåverkan?

Vi vill helt enkelt säga: Kom igen nu, nu kör vi! Let’s create!”

S_200305_N31_medium.jpg

Kontakt

Profilbild för Ljot Strömseng
Ljot Strömseng
Senior Advisor