Norconsult öppnar kontor på Nya Zeeland

Med dotterbolag i Malaysia, på Filippinerna och nu även på Nya Zeeland har Norconsult mer än 100 medarbetare i Sydöstra Asien och Stillahavet.

Publicerad: 2016-11-09

Från vänster: Suzie Millar, Dean Hassall, Darryl Andrews, Graeme Boyd, Chris Dunlop, Imogen Stretton och Chris Lucas.

Företaget kommer att erbjuda ett brett utbud av tjänster inom vattenkraft, dammar och vattenresurssektorer, däribland planering, avgränsning och genomförbarhetsstudier. Men även grundläggande design och anbuds­handlingar, detaljprojektering och konstruktionstillsyn, granskningar av dammsäkerhet bland annat.

– Öppnandet av kontoret på Nya Zeeland är en del av vår långsiktiga satsning på vattenkraftsprojekt i Sydöstra Asien. Med etableringen har vi nått en viktig milstolpe, säger Jørn Tyrdal, regionchef för Sydöstra Asien.

Vi är nu i färd med att rekrytera en grupp av 4-6 erfarna högt kvalificerade personer inom vattenkraft och dammar. De har alla omfattande erfarenhet av att arbeta i internationella vattenkraftsprojekt och framförallt på Nya Zeeland, Asien och Stillahavsområdet.

– Jag är tacksam för att ha fått möjligheten att få bidra till att bygga en starkare ställning för Norconsult i Sydöstra Asien. Organisationens internationella erfarenhet av vattenkraftsprojekt kommer utan tvivel vara av intresse för kunder i området, säger Graeme Boyd, direktör för Norconsult NyaZeeland.

Profilbild för Jørn Tyrdal
Jørn Tyrdal
Regiondirektör Sydöstra Asien
 
Profilbild för Ola H. Norderhaug
Ola H. Norderhaug
Konserndirektør
 
Nyheter
 

Nyheter

- av 237