Bygga broar med svenska traditioner

Norconsult har under drygt 10 år haft en julgransplundring för anställda och deras familjer. I år var extra roligt då ett antal asylsökande familjer från Angered och Hjällbo deltog. Med mycket sång och energi dansade vi tillsammans ut julen.

Publicerad: 2016-01-20

Norconsult har under många år anordnat en julgransplundring för anställdas familjer. Ett arrangemang som både är uppskattat och välbesökt av stora som små. Under hösten väcktes idén om att bjuda in ett antal nyanlända familjer till årets julgransplundring. Genom välgörenhetsorganisationen Caritas Angered fick vi möjlighet att välkomna ett antal asylsökande familjer som valt att bo i eget boende under asyltiden.

Norconsults lokaler fylldes av förväntningsfulla barn och vuxna. Efter en lättare måltid tog alla, med liv och lust sig an våra svenska julsånger och dansade ut granen.

 

 

 

Tomten hade dessutom skickat brev till alla barnen. Och efter lite kluriga aktiviteter hittade barnen till slut vinterdrottningen där de kunde hämta ut en gåva. Därefter fick alla barnen välja några barnböcker från ett välfyllt bokbord med insamlade barnböcker för olika åldrar.

 

Läs mer om Caritas Angered

Profilbild för Malin Roos
Malin Roos
Team HR
 

Nyheter

- av 237