Konsertsal med akustik i världsklass

Malmö Live är det prestigefyllda projektet i Malmö där Team Akustikon på Norconsult i Göteborg har varit akustiker. Tillsammans med Skanska och Schmidt Hammer Lassen arkitekter i Köpenhamn vann man 2010 den designtävling där fyra prekvalificerade team deltog. 

Publicerad: 2015-06-03 Senast uppdaterad: 2015-06-09

Projektet som nu är färdigställt och invigs den 4 juni i sin helhet består av hotell med 444 rum, kongressanläggning med kapacitet upp till 1500 platser, konserthus med konsertsal för 1600 samt flexibel sal för 350 platser.

Malmö Live består av ett hotell med 444 rum, en kongressanläggning med kapacitet upp till 1 500 platser samt ett konserthus med konsertsal för 1600 och en flexibel sal för 350 platserKonserthuset invigs den 28 augusti.
Tre konserter har emellertid redan hållits, en provkonsert för inbjudna medverkande (cirka 1500), en provkonsert för abonnenter samt en konsert i samband med ISPA's kongress (International Society for the Performing Arts). 

Goda akustiska egenskaper
Mycket stort fokus har lagts på akustik och ljudisolering i projektet och såväl musiker som besökare är överens om att man fått en fantastisk konsertsal med akustik i världsklass, vilket har varit målet. Även den flexibla salen, benämnd "Kuben" visar sig ha synnerligen goda akustiska egenskaper. Ja, till och med över förväntningarna, vilket gör den lämplig för såväl konserter för kammarmusik och kör som rockkonserter.


Jan-Inge Gustafsson från Akustikon på Norconsult tar dom första tonerna inför publik ackompanjerad av symfoniorkestern.

Profilbild för Jan-Inge Gustafsson
Jan-Inge Gustafsson
Akustikon
 

Nyheter

- av 78