Innovation, design och hantering av kreativa processer

Hur kan Norconsults innovationsprocess lyfta din verksamhet och spara tid och pengar med kreativa lösningar i uppdragen? Hur går vi tillväga på ett praktiskt sätt? Alla talar om innovation, men vad är det egentligen? Hur kan kreativitet och innovation kopplas till kostnadsbesparingar och utveckling? 

Publicerad: 2015-09-04

Puckelbollplanen i Skärholmen av konstnären Johan Ström i samarbete med arkitekten Dan Johansson
Puckelbollplan - kreativt tänkande på hög nivå. Skapad av konstnären Johan Ström i samarbete med arkitekten Dan Johansson.

Med denna inledning välkomnade Norconsults innovationschef Sebastiano Lombardo kunder och representanter från Stockholmsregionen till ett frukostseminarium. Det var många nyfikna och intresserade som tog tillfället i akt att komma och lyssna på Sebastiano för att få veta mer om metodiken för innovation och kreativitet i projekt för samhällsbyggnad.

Under frukostseminariet presenterade Sebastiano innovationens plats i processen, hur resultaten tas om hand i den kreativa processen och hur man designar informerade lösningar för olika samhällsbyggnadsområden. Han belyste olika exempel från Norconsults projekt där man har kunnat visa på nyttan av kreativitet/innovation. Ett av dem var projektet Hisingsleden, där man genom innovationsprocessen kunde utvärdera nya möjligheter samt att en bättre och billigare lösning beslutas i projektet.

Vill du veta mer om Hisingsleden och Norconsults Innovationsprocess?
Klicka här

Profilbild för Sebastiano Lombardo
Sebastiano Lombardo
Seksjonsleder
 

Nyheter

- av 237