Norconsult prioriterad leverantör åt Vattenfall

Vattenfall har nyligen avslutat två ramavtalsupphandlingar och Norconsult AB har i hård konkurrens utsetts till prioriterad leverantör till Vattenfall.

Publicerad: 2014-12-15

Först ut var avtalet med Vattenfall Eldistribution AB som undertecknades i mitten av november. Norconsult AB i denna upphandling har vunnit 1:a plats inom ett stort antal kompetenskategorier.

- Vi har haft en långsiktig plan att bli en strategisk partner till Vattenfall och genom detta avtal har vi nu fått en bekräftelse på att vi arbetar på rätt sätt, säger Lena Gustafsson som är Norconsults kundansvariga för avtalet med Vattenfall Eldistribution AB.

28 november stod det klart att Norconsult även vunnit ramavtalskontrakt med Vattenfall AB avseende produktionsverksamheten. Norconsult är utsedd till A-leverantör vilket innebär att Norconsult långsiktigt kan bli en av Vattenfalls största samarbetspartners avseende tekniska konsulttjänster.

Norconsult har en lång tradition inom flera områden som Vattenfall verkar och inom vattenkraft är bolaget Nordens ledande aktör. Avtalen innebär att Norconsult kan fortsätta sitt långsiktiga arbete med att stärka verksamheten inom Marknadsområde Energi. Vår styrka är vår seniora expertis och våra unga engagerade konsulter och tillsammans med Vattenfall vill vi vidareutveckla morgondagens energilösningar.

- Vi ser fram emot ett långt samarbete med Vattenfall säger Anders Eidensten, affärsområdeschef på Norconsult AB.

Profilbild för Anders Eidensten
Anders Eidensten
Affärsområdeschef
 

Nyheter

- av 78